"Polinesian Noni posiada klucz, który otwiera drzwi do komórki"

Wszystkie choroby oprócz zewnętrznych zranień i zatruć powstają w komórce. W każdej z nich znajduje się miliardy protein. Jedne z nich są stale odnawiane (z dobrym lub ze złym kodem genetycznym), inne przedostają się do komórki przez błonę komórkową i muszą się  znaleźć we właściwym miejscu o czasie. 
Aby przedostać się przez błonę komórkowa do wnętrza komórki, proteiny (np. transportowe tzw. chelaty) muszą mieć ze sobą specjalny kod - "klucz, który otwiera drzwi do komórki." Dla przykładu wszystkie substancje witalne np. witaminy i antyoksydanty, pierwiastki śladowe czy glukoza, muszą otworzyć sobie "drzwi" do komórki  tzw. receptor, taka specjalną "kartą magnetyczną" posiadającą właściwy "pin/kod". Inaczej receptor będzie wciąż zamknięty i ważna substancja odżywcza, glukoza lub tlen, nie będzie mogła przedostać się do komórki, jak również nie będą mogły wydostać się z niej np. produkty przemiany materii. Tak rozpocznie się proces chorobowy, np. stan zapalny.  Dzięki takiemu działaniu skłaników noni, sok i kapsułki noni maja tak wysoka skutecznośc we wspomaganiu wielu chorób w tym np., 84% skuteczności w cukrzycy.
Więcej NONI - test>>

.

.

Niektóre substancje/białka (odżywcze lub również toksyny) celowo tracą grupę aminokwasów z "kodem magnetycznym" przy przejściu przez membranę komórki i w ten sposób zostaje im odcięta droga powrotu. Pozostają na dłuższy czas w komórce.
Wiele naturalnych składników, ziół, jak również surowy owoc Noni, posiadają ten "najdoskonalszy klucz" zapasowy jaki w chwili obecnej znany jest nauce. Ma on uniwersalny kod, który jest zaprogramowany przez naturę. Posiada on zdolność otwierania wszystkich "zamków w komórkach". Klucz ten, to blisko 100 różnych składników naturalnych w formie chelatów  i enzymów oraz niezbędne dla naszego życia i zdrowia proteiny - anthrachinony takie jak:  prokseronina (800 razy więcej niż w ananasie) damnacanthal, skopoletyna, fitocydyserotonina, niewielkie ilości kseroniny i wiele innych, które występują tylko w naturalnym - wytwarzanym na zimno i niepasteryzowanym Polinesian Noni.
Najważniejszym jednak składnikiem wśród pozostałych jest kseronina, wytwarzana w organizmie z prokseroniny dzięki obecności w surowym soku ważnego enzymu - prokseronazy. Komórki otrzymujące wystarczającą ilość kseroniny, mogą odpowiednio przyjmować pożywienie i jednocześnie skutecznie wydalać szkodliwe produkty odpadowe. Dzięki temu zachodzi sprawny proces oczyszczania i regeneracji całego organizmu
.

Uwaga!

.

STRONA GŁÓWNA NONI


Pod wpływem temperatury np. pasteryzacji lub działania soków trawiennych w żołądku, prokseronina zostaje zniszczona - podlega zupełnemu rozpadowi i staje się dla systemu przemiany materii bezużyteczna jako prekursor wytwarzania niezbędnej dla organizmu kseroniny.
Z tego powodu należy stosować sok noni najlepiej niepasteryzowany czyli najnowszej generacji  tj. liofilizowany o działaniu żywych składników biologicznie czynnych - sok z Noni, bez dużej domieszki innych soków w ilości nawet 50%, jak to ma często miejsce. Zachodzi wtedy reakcja działania różnych enzymów względem siebie prokseronaza podlega również trawieniu. Soku NONI nie należy rozcieńczać z wodą (tylko w wyjątkowych sytuacjach), absolutnie nie mieszać z mlekiem!
Sok noni lub kapsułki należy stosować na czczo czyli na pół godziny przed posiłkami  lub na pusty żołądek .

Najlepiej stosować produkty tylko renomowanych firm np. CaliVita - prezentowane w naszych serwisach.

DZIAŁANIE LIOFILIZOWANEGO OWOCU NONI >>>

Wyślij link do Noni znajomemu/znajomej