Technologia liofilizacji zatrzymuje energię w pożywieniu
-  zarezerwowana jest tylko dla najlepszych produktów!!!
Opracowanie i konsultacja mgr Renata Zarzycka
 

 

Dzięki naukowcom, dziś w XXI wieku już wiemy, że kiedy spożywasz świeżą, surową żywność lub biologicznie aktywne suplementy przygotowane dzięki najnowszym osiągnięciom technologicznym (m.in. dehydratyzacja czy liofilizacja), przyswojone przez Twój organizm ich indywidualne składniki, emitują sygnały świetlne, które nieuchronnie uczestniczą w rozwoju i zarządzaniu ważnych biochemicznych endogennych procesów. Za każdym razem, kiedy spożywasz naturalną żywność (bez gotowania i pasteryzacji) lub jej odpowiednio przygotowane składniki w postaci naturalnych preparatów np. firmy CaliVita, również wprowadzasz energię światła. Wywołuje ona korzystne działanie lecznicze. To dzięki tej energii skutecznie działają wszystkie pozostałe składniki leczniczo-odżywcze, jakie zawiera żywność - w tym wypadku surowy owoc noni. Szczegóły tu


Im większa jest pojemność zmagazynowanej energii w naszym pożywieniu,
 tym silniejszy będzie jej korzystny wpływ na nasze komórki.”
  – dr F.K.Bellokossy

Jak zachować surowość owocu noni, aby nie zniszczyć w procesach przetwarzania jego cennych składników?



LISTA CHORÓB >>>

Produkty CaliVita w tym liofilizowany owoc noni - Polinesian NONI (sok i kapsułki), wytwarzane są na bazie najwyższej jakości naturalnych surowców. Dzięki zastosowaniu najnowszych technologii liofilizacji, zachowują surowość składników. Tym samym dostarczają energii słońca tzw. fotonów światła, co znacznie zwiększa ich bioaktywność.
Zdaniem fizyków kwantowych, lekarzy i żywieniowców m.in. prof. Fritza Alberta Popp, profesora medycyny i biofizyk - Aleksander Gurwitsch, Erwin Laszlo, dr Joanny Budwig, dr F.K.Bellokossy: "tylko żywa materia może żywić Życie". Więcej na temat nauki XXI wieku - biofotonów, bez których niemożliwe jest życie i ich korzystne działanie na ludzki organizm  tutaj >>>

Produkty prezentowane w naszych serwisach: www.mangostan.html, www.noni.com.pl , www.faceci.com.pl/noni.html, www.gronkowiec.pl/paraprotex.htmlwww.algi.pl, www.zarzyccy.pl i innych,  nie są lekami farmakologicznymi. Są bezpieczne w zastosowaniu nawet w większych, leczniczych dawkach i nie posiadają skutków ubocznych jak farmaceutyki. Poprzez doskonałe technologie zachowujące ich surowość, są w pełni naturalne i od aptecznych  chemioterapeutyków zapisywanych u lekarza na receptę, różnią się zasadniczo!

Wszystkie suplementy CaliVita są najwyższej klasy, gdyż posiadają naturalne składniki (nie pasteryzowane i nie suszone  w wysokich temperaturach),  a dzięki swojej surowości są wysoce czynne bioenergetycznie. To zasadniczo wyróżnia produkty CaliVita International w tym Polinesian NONI  - liofilizowany owoc, od wielu innych suplementów na rynku, produkowanych w przestarzałych technologiach np. pasteryzowanych. Na ten temat zobacz więcej tu >>

 


Nowoczesna technologia zrewolucjonizowała sposoby przyrządzania  żywności
 oraz suplementy diety
 

 

Czy wiesz że ...
proces liofilizacji produktów żywnościowych w tym owoców noni likwiduje występowanie bakterii chorobotwórczych w pożywieniu i stąd liofilizowana żywność nigdy nie jest konserwowana chemicznie bo nie ma takiej potrzeby...

Do naturalnej konsekracji liofilizowanej żywności stosuje się naturalne antyoksydanty z ekstraktów roślinnych. Na przykład najlepsze oleje rybie zamknięte w kapsułce powinny zawierać zabezpieczenie przed ich jełczeniem - tran ma przykry zapach  bo jełczeje. Najlepszy tego typu produkt OMEGA 3 zawiera naturalne konserwanty w postaci zestawu tokoferoli a inaczej to naturlana witamina E. Inne często stosowane to: ekstrakt z żurawin bogatych w potas - naturalna forma antyoksydantu znana jako  sorbinian postasu>> i benzoesan potasu>>, które znajdują się w naturze również w pomidorach, papryce i czarnych jagodach (nie należy ich mylić z formami syntetycznymi - prawoskrętnymi).

Bardzo korzystne dla smaku i aromatu liofilizowanych potraw czy soków, jest dodanie niewielkich dawek, ale o dużej sile działania  - ekstraktów zapachowo-smakowych z soku malin, borówek i ekstraktu owoców cytrusowych w postaci np. naturalnego kwasu cytrynowego. Należy do nich również cukier owocowy - ekstrakt korzeni cykorii lub wyciąg z malin czyli fruktoza. Tak przygotowana żywność spożywcza, nadaje się dla najbardziej wybrednego podniebienia...

Tak jak robiły to przed laty nasze babki, do produktów spożywczych w celu zachowania ich naturalnego smaku, zapachu i działania, w dzisiejszych czasach również stosuje się  silnie skoncentrowane wyciągi -  naturalne ekstrakty pochodzące z różnych roślin.
 

Analogicznie, w celu spowolnienia naturalnych procesów fermentacyjnych surowego soku Polinesian Noni, zastosowano skoncentrowane ekstrakty z owoców jeżyn, malin, borówek zawierające naturalne składniki i stanowiące do 2% całości produktu. Niech Cię nie zmylą nieznane nazwy chemiczne, gdyż każda substancja w dzisiejszych czasach posiada swoją nazwę i wzór nadane w laboratoriach naukowych. Często pomimo tego samego wzoru chemicznego oraz nazwy np. "kwas askorbinowy", związek naturalny witaminy C  w najlepszych tego typu suplementach m.in.: C Plus, C500, zasadniczo równi się od jego wyselekcjonowanego odpowiednika czysto chemicznego.

Wszystko co jest naturalne ma formę wzorów chemicznych zbudowanych lewoskrętnie, a często naturalne produkty mają dodaną do nazwy literkę "L" -LIFT  np. L-Arginina.  Ich syntetyczny odpowiednik będzie miał tę samą nazwę chemiczną i wzór, ale będzie prawoskrętny lub półsyntetyczny lewo-prawoskrętny czyli DOUBLE. Do oznakowania półsyntetycznych suplementów dodaje się literkę "D". Można spotkać też DL-Arginina. Najczęściej takie oznakowania spotyka się wśród odżywek dla sportowców.
                     

 
 


Jak rozróżnić najlepsze suplementy?
 

 

 
Jak rozróżnić te najlepsze suplementy posiadające biofotony, żywe składniki m.in. enzymy, chelaty minerałów, witaminy z bioflawonoidami i wiele innych, co gwarantuje nam ich skoncentrowaną moc bioenergetyczną, od pasteryzowanych, gotowanych czy też półsynetycznych ich odpowiedników

Pomyśl dla porównania i zastanów się, która z truskawek będzie miała kolor, smak i zapach oraz zachowa większą świeżość:
truskawka mrożona, czy truskawka z pasteryzowanego kompotu?
.

 
 


L
iofilizacja jako proces odwadniania ciał przez ich zamrożenie,
a następnie sublimację w próżni powstałych kryształków lodu.
W próżni lód przechodzi bezpośrednio w parę z pominięciem stanu ciekłego
 

 
     


W ten właśnie sposób przygotowywane są najlepsze produkty żywnościowe - są to zarówno gotowe potrawy jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym. Żywność liofilizowana znalazła się też na wyposażeniu wielu armii. Podróżnicy i globtroterzy zabierają dziś ze sobą bardzo lekką żywność liofilizowaną, którą w ekstremalnych warunkach doprowadza się do "stanu używalności" wykorzystując wodę uzyskaną z roztopionego śniegu, czy też wodę morską uzdatnioną przez pokładowe odsalarki. Po co transportować nadmiar wody znajdującej się w owocach i warzywach, czy też sokach?
Z podobnego założenia wyszli naukowcy tworząc liofilizowany sok noni (tzw. suplement diety) o zmniejszonej ilości wody zawartej w owocach, skoro najwartościowsze są przede wszystkim składniki tego owocu.
Po co sprzedawać zbędną wodę w butelce, jeśli można zagęścić sok lub wysuszyć z lodu owoc na proszek i stworzyć skoncentrowanie cennych składników leczniczych w nienaruszonym naturalnym stanie?
Po co kupując różne soki pasteryzowane noni płacić za półprodukty i dodatkowo za wodę w butelce?

 

Czy wiesz że...
żywność liofilizowana może przetrwać w każdych warunkach, w wilgoci, w wysokich i w niskich temperaturach zachowując wartości bioenergetyczne oraz walory smakowe, a proces liofilizacji zachowuje w produktach spożywczych ich wartości odżywcze i dobrze zachowaną strukturę komórkową. Zatem witaminy, enzymy, białka i sole mineralne są zachowane w nienaruszonym stanie. Natomiast niszczy je pasteryzacja. Produkty w tym suplementy diety, wytwarzane procesie pasteryzacji  nie stosuje się do diagnozowania i leczenia - należy unikać do ...
 

Liofilizacji poddać można każdy produkt, czy surowiec spożywczy – warzywa, mięsa, owoce, grzyby, ryby, sery, jogurty i florę acidophilną z kefiru np.  AC Zymes, dzięki czemu w 1 kapsułce znalazło się 2 miliardy Lactobacillus Acidophilus  - żywe kultury "przyjaznych" bakterii acidophilus, niezbędnych dla zdrowia.
Zastanów się co zostałoby z żywych kultur "przyjaznych" bakterii acidophilus, jeśli poddane zostałyby pasteryzacji?

Ten produkt z zapasteryzowanymi składnikami lub odparowany w wysokiej temperaturze,  nadawałby się już tylko do... śmietnika!
Tym czasem dzięki procesowi liofilizacji, zawiera żywe kultury bakterii acidophilu, tak bardzo ważne dla naszego zdrowia.

Proces liofilizacji pozbawia produkty, zawartej w nich wody niemal w 100% lub pozostawia jej odpowiednią ilość. Na przykład liofilizowane owoce, doskonale smakują tak jak mrożone truskawki. W procesie tym produkty spożywcze tracą wodę w części lub w 100%, zachowując swój smak, zapach, barwę, a co najważniejsze witaminy, białka i sole mineralne.

.
Czy wiesz że ...

liofilizaty odznaczają się bardzo dobrą rozpuszczalnością są silnie higroskopijne - mają zwiększony stopień wchłanialności do organizmu...
.

Podczas badań stwierdzono, że w procesie zamrażania, a następnie sublimacji kryształków lodu, znacznie zmniejsza się ilość bakterii chorobotwórczych w liofilizowanych produktach spożywczych. Znikoma zawartość wody na poziomie kilku procent, sprzyja długotrwałemu przechowywaniu żywności w tym owocu noni, a sam produkt ma konsystencje zagęszczoną o skoncentrowanych składnikach leczniczych.
Skoncentrowanie najcenniejszych składników leczniczych oraz dobrze zachowana struktura komórkowa pozwala na ich higroskopijność tzn. na bardzo wysoki stopień wchłanialności wszystkich składników odżywczych produktu.

 Rozumiesz już dlaczego sok Polinesian Noni nie jest tyko zapasteryzowanym sokiem w szklanej butelce bo inaczej się nie da go zapasteryzować. Teraz wiesz już, że jest wytwarzany w technologii o najwyższym światowym poziomie - jest liofilizowany.
Soków pasteryzowanych, rozcieńczanych wodą i wymieszanych z innymi sokami jest bardzo dużo na światowym rynku. Ale czy warto wydawac na nie pieniądze, kiedy nie zawierają one wielu składników leczniczych zniszczonych podczas pasteryzacji?
Jednym z nich i najważniejszym jest prokseronina.

Po zapoznaniu się z najnowocześniejszą i bardzo "przyjazną" dla zdrowia technologią produkcji jaka jest liofilizacja, naukowcy firmy CaliVita postanowili skorzystać z niej, gdyż jest ona obecnie przeznaczonej tylko dla produktów żywieniowych najwyższej klasy. Opracowali wyjątkowy produkt z liofilizowanych owoców noni - Polinesian Noni, na miarę bardziej wymagającego niż przeciętna odbiorcy XXI wieku. Odbiorca XXI wieku doskonale dziś wie, iż aby być zdrowym, należy spożywać żywność w surowym stanie, gdyż tylko taka skutecznie wspomaga leczenie większości chorób i pomaga w osiągnięciu optymalnego zdrowia – energii, harmonii życia i ciała.

Czy wiesz że ...
liofilizowane pożywienie nie zawiera sztucznych barwników ani aromatów...

Polinesian Noni jako liofilizowany surowy owoc, okazał się najbardziej wyjątkowy na naszym rynku.
Posiada najważniejsze certyfikaty jakości i bezpieczeństwa GMP i FDA, nadawane przede wszystkim farmaceutykom i tylko wyjątkowym suplementom diety. Pomimo, iż nie jest pasteryzowany jest jedynym sokiem noni, który posiada bardzo ważny certyfikat FDA. Inne firmy, które nie spełniły jak dotąd wszelkich wymaganych dla produktów zdrowotnych  międzynarodowych norm jakości, nie posiadają też na swoje produkty tych obu certyfikatów FDAGMP. Niektóre nie posiadają ich wcale. Co oznacza taki brak bezpieczeństwa dla Ciebie???

Więcej szczegółów na ten temat znajdziesz tu>>>

 
 


Do czego potrzebna jest liofilizacja i certyfikaty dla produktów CaliVita?
 

 

 

Certyfikaty te, przecież nie są obowiązkowe i wymagane dla suplementów. Supelementy  - to nie są leki farmakologiczne, aby musiały być kontrolowane przez GMP i posiadać atest FDA!

Wszystko to w imię dbałości firmy CaliVita o najwyższą jakość swoich produktów, jego wysoką skuteczność leczniczą, moc działania i duże zadowolenie coraz bardziej wymagających klientów.

Aby zakupić najlepsze liofilizowane produkty np: sok Polinesian Noni, ZenThonic czy Ocean21, zawierający wszystkie składniki lecznicze w skoncentrowanej ilości, nie trzeba chodzić do apteki, na bazar czy do sklepu ze zdrową żywnością, bo tam ich nie ma.
Tam znajdziesz wymieszane na półkach produkty bez światowych certyfikatów GMP i FDA, często o przeciętnej jakości i znacznie słabszej mocy działania lub wcale. Polinesian NONI zakupić można wyłącznie u dystrybutorów produktów CaliVita >>>  lub jako Klubowicz CaliVita >>>

Lekarz Mona Harrison, była asystentka dziekana the Boston University School of Medicine, i były główny przedstawiciel medyczny D.C, General Hospital, wierzy, że modulacja częstotliwości energii organizmu może wyjaśnić niektóre pozytywne działania noni. Tak jak żywe stworzenia, surowe pokarmy, tak i żywy owoc z noni (stan ten utrzymuje się wyłącznie w żywych organizmach i produktach liofilizowanych  - pasteryzacja niszczy biologiczną energię wody strukturyzowanej, roślin i wszystkiego co żyje) -  żywy owco z noni ma swoją własną określoną częstotliwość.  Ta częstotliwość owocu noni, razem z kseroniną i innymi składnikami w noni, jest tym, co znacznie podnosi terapeutyczne zdolności noni. Na koniec, noni razem z właściwą dietą i odpowiednimi ćwiczeniami, może przywrócić równowagę podstawowych procesów i funkcji organizmu, włączając w to utrzymanie właściwych poziomów energii jak w zdrowym organizmie. Bio - energia obecna wyłącznie w żywych organizmach, może mieć głęboki wpływ zarówno na profilaktykę, jak i leczenie wszystkich chorób, a szczególnie raka.

"Tylko żywa materia może żywić Życie"

Najlepszy bo liofilizowany sok oraz kapsułki  z owoców noni - Polinesian Noni sprzedawany jest wyłącznie bezpośrednio w Salonach CaliVita International  tylko dla Klubowiczów - najczęściej w sprzedaży indywidualnej - wysyłkowej w sprzedaży klubowej w najtaniej cenie w Polsce - cena klubowa tylko dla oszczędnych!

Kupując sok od innych sprzedawców, musisz być ostrożny i uważać - możesz zakupić podróbkę lub sok pasteryzowany.
 
 


Oryginalny Polinesian NONI  - liofilizowany owoc noni w postaci soku polecamy zakupić tutaj:

 Sklep Internetowy
SUPLEMENTY-ONLINE>>>     lub    Klub CaliVita z zapisem>>>  
 

 

 POLINESIAN NONI KUPUJ NAJTANIEJ W KLUBIE KONSUMENTÓW CALIVITA INTERNATIONAL >>> 


>
LIOFILIZOWANA ŻYWNOŚĆ WIĘCEJ INFORMACJI TUTAJ >>>


Polecamy dział HISTORIE PACJENTÓW, gdzie znajdują się wypowiedzi osób które przyjmowały sok POLINESIAN NONI® Liquid Juice na takie dolegliwości jak: AIDS (wirus HIV), alergia, anemia, anoreksja, artretyzm, astma, AUTYZM, azbestoza ( rak płuc)nadpobudliwość psycho ruchowa (ADHD), białaczka, migreny i bóle głowy, ból: mięśni, pleców, nóg czy innych części ciała, wysoki poziom cholesterolu, choroba leśniowskiego-Crohna, choroba Parkinsona, choroba z Lyme, cukrzyca, depresja, drożdżaki candida, dystrofia mięśniowa, depresja, problemy z dziąsłami, fibromyalgia, gronkowiec złocisty, gruźlica, guz, guzy i cysty piersi oraz problemy cytologiczne (cytologia, mammografia), hemoroidy, jnfekcje i interferon, choroby jelita i problemy z trawieniem, pozytywny nastrój, problemy z koncentracją, nerwy, nerwica i układ nerwowy, grzybica bóle korzonków (lumbago, dyskopatia, isjasz, wypadanie dysku), problemy z krążeniem, lamblioza, łuszczyca, pęcherzyca, bolesna menstruacja, migrena, nadciśnienie, walka z nałogami, choroby nerek, niestrawność, na potencję, choroby oczu, opryszczka, osteoporoza, polio, półpasiec, prostata, przewlekłe zmęczenie, rak: płuc, skóry, rak żołądka, rak gardła, guz piersi, guzy macicy, nowotwory: okrężnicy, jajników, prostaty, nie gojące się rany, refluks żołądkowo-przełykowy, rozcięcia, oparzenia, ukąszenia, problemy ze snem, choroby serca i układu krążenia, choroby skóry, skurcze, problemy ze stawami, róża (paciorkowce), stres, stwardnienie rozsiane, choroby tarczycy ( nadczynność i niedoczynność), toczeń (lupus), problemy z trawieniem, waga, zapalenie płuc, zapalenie zatok, zapalenie migdałków, choroby wątroby, wirusy i wirusowe zapalenie wątroby, problemy z włosami, wrzody, zatoki, ryzyko wylewu, zapalenie migdałków, zapalenie wątroby, zatkane zatoki, zespół Tourette'a, zespół cieśni nadgarstka, ziarnica złośliwa, zranienia, choroby żołądka a także wzrost energii, poprawa ogólnego stanu zdrowia, polepszenie jasności umysłu, sok noni a sport czy też leczenie zwierząt.

Wyślij link do Noni znajomemu/znajomej