WYBRANE NATURALNE SKŁADNIKI OWOCU NONI WYSTĘPUJĄCE WYŁĄCZNIE
LIOFILIZOWANYM SOKU Z NONI - W  ORYGINALNYM    POLINESIAN    NONI


SKŁADNIKI    BIOCHEMICZNE   W   NATURALNYM  SOKU  Z   NONI

(WG. ALFABETU)

PROTEIN     Leaf 45,000 - 200,890 ppm     m.in.:
PROKSERONINA
KSERONINA występuje w niewielkich ilościach
SKOPOLETINA,
SEROTONINA,
DAMNACANTHAL:   Tissue Culture:
5,7-DIMETHYL-APIGENIN-4'-O-BETA-D(+)-GALACTOPYRANOSIDE Flower (FITOCYDY);

6,8-DIMETHOXY-3-METHYLANTHRAQUINONE-1-O-BETA-RHAMNOSYL-GLUCOPYRANOSIDE Flower;
ACACETIN-7-O-BETA-D(+)-GLUCOPYRANOSIDE Flower;
ALIZARIN
Plant;
ALIZARIN-ALPHA-METHYL-ETHER
Plant:
ANTHRAGALLOL-2,3-DIMETHYLETHER
Wood:
ANTHRAQUINONES
Root 4,000 ppm;
ASCORBIC-ACID
( NATURALNA WIT. C) Leaf 520 - 2,320 ppm
 
ASH
Leaf
15,000 - 67,000 ppm
ASPERULOSIDE
Root:
BETA-CAROTENE
(NATURALNA PROWITAMINA A) Leaf 362 - 1,615 ppm

CALCIUM
(NATURALNA FORMA WAPNIA) Leaf 360 - 1,600 ppm

CARBOHYDRATES
Leaf 86,000 - 384,000 ppm 

FAT Leaf 78,000 - 348,200 ppm
FIBER
Leaf 40,000 - 178,570 ppm
HEXOIC-ACID Fruit:
IRON (NATURALNA FORMA ŻELAZA)Leaf 23 - 100 ppm
KILOCALORIES Leaf 1,070 - 4,775 /kg
LUCIDIN Tissue Culture: 
LUCIDIN-3-PRIMEVEROSIDE Tissue Culture: MORINDADIOL
DAMNACANTHAL Root 17,000 ppm;
Fruit 
PARAFFIN
Fruit:
(FOSFOR) Leaf 150 - 670 ppm 
RIBOFLAVIN ( WIT. B 2) Leaf 0.9 - 4 ppm
RUBIADIN-1-METHYL-ETHER
Root:
RUBICHLORIC-ACID
Root:
SORANJIDOL Root 
THIAMIN
( WIT. B1) Leaf 1.6 - 7 ppm
TRIHYDROXYMETHYLANTHRAQUINONE-MONOMETHYLETHER Root:
WATER Leaf 776,000 ppm - woda;

oraz wytwarzany w organizmie pod wpływem w.w. związków  - TLENEK AZOTU
 

ppm = parts per million
tr = trace
.
Oryginalny Polinesian NONI;
http://www.noni.com.pl
Oprac. Dr. Duke's - Phytochemical and Ethnobotanical Databases,
Chemicals in: Morinda citrifolia L. (Rubiaceae) - Indian Mulberry, Noni

Ponad to, tylko surowe świeże owoce, warzywa tak jak w Zenthonic, Ocean21 i Polinesian Noni  i surowe mięso stanowią jedyne naturalne "enzymu młodości - glutation.
Gotowanie czy pasteryzacja, niszczy kwas glutaminowy oraz glutation.
Współuczestniczy w odtruwaniu organizmu, ma zdolność wiązania amoniaku, który może hamować funkcje intelektualne mózgu. Przede wszystkim działa jak substancja energetyczna dla mózgu.
Kwas glutaminowy to podstawowy składnik w organizmu glutationu - silnego
antyutleniacza, który jest obecny w każdej komórce ustroju. Niedobór kwasu glutaminowego może zatem prowadzić do spadku glutationu.
Glutation odpowiedzialny jest za pobudzanie hormonu wzrostu i regeneracji komórek, ma wpływ na zdolności intelektualne (IQ), z powodzeniem stosowany u dzieci z zaburzeniami psychicznymi oraz w leczeniu schizofrenii (schizofrenia) i otępienia starczego. Stosowany też do wspomagania leczenia alkoholizmu, skraca czas gojenia ran i oparzeń. Glutation podawano tez chorym po zabiegu szpiku kostnego, co znacznie skróciło okres rekonwalescencji oraz obniżyło ryzyko infekcji. Obecność w diecie kwasu glutaminowego wpływa na wytwarzanie glutation, a ten zwiększa obwód mięśni u zdrowych osób uprawiających sport. Powstały w organizmie z kwasu glutaminowego glutation nazywany jest "aminokwasem młodości".

 

Wykazano silne jego działania antyoksydacyjne, niszczące wolne rodniki, dzięki czemu może zapobiegać powstawaniu raka, chroni przed skutkami promieniowania radioaktywnego ( w radioterapii), prze toksycznym działaniem papierosów czy alkoholu.
Glutation opóźnia efekty starzenia się układu odpornościowego, stymuluje białe ciałka krwi do wytwarzania substancji ograniczających zakażenie i stany zapalne, przy czym wykazano, iż aktywniejsze działanie zauważono u osób starszych niż młodych. Pobudza "zmęczony" wiekiem układ odpornościowy.
 Glutation pomaga w zapobieganiu nowotworom, zwłaszcza rakowi wątroby. Wspomaga odtruwanie wątroby z metali ciężkich i leków farmakologicznych. Chroni przed skutkami promieniowania jonizującego - chroni przed smogiem elektronicznym (komórki, telewizor, komputer) oraz w radioterapii. Stosuje się go również w leczeniu alergii, zaćmy, zapalenia stawów, cukrzycy i hipoglikemii.

 

Z wiekiem obserwuje się stopniowy spadek wydzielania tego hormonu. W rezultacie obniża się siła i wydolność mięśni, wiotczeje skóra oraz zaczyna pojawiać się otyłość i problemy w sferze seksualnej.

 

Warto więc wykorzystać naturalne substancje odżywcze, by zapewnić organizmowi odpowiedni poziom tego hormonu w organizmie. Jest to skuteczny i bezpieczny sposób, by  poprawić ogólną kondycję psychofizyczną organizmu, przywrócić smukłą sylwetkę oraz spowolnić proces starzenia.

Więcej szczegółów na temat naturalnych składników owocu noni tutaj >>>

1  2

Wyślij link do Noni znajomemu/znajomej