TLENEK AZOTU CZ.II

Zamów książkę >>

Zamów sok noni >>

G.P. Małachow, "Oczyszczanie organizmu"

Rozdział: "Zapotrzebowanie człowieka na białka i aminokwasy" -  fragmenty

Okazuje się, iż w jelitach każdego człowieka zamieszkuje kilka odmian drobnoustrojów, które z tlenku azotu rozpuszczonego w sokach trawiennych produkują białko. Jeżeli zaspokoimy potrzeby tych drobnoustrojów, są one w stanie nas "wykarmić". Ten niezwykły eksperyment przeprowadziła sama natura.
W takim przypadku nawet "niejadki" i ludzie w rekonwalescencji oraz z brakiem apetytu spowodowanym chorobą lub inną sytuacją, stosując Polinesian Noni otrzymują od natury dużo odżywczych białek roślinnych zawartych w Polinesian Noni (dotyczy to wyłącznie nie pasteryzowanego Noni). Dodatkowo w razie deficytu, organizm może wyprodukować je sam w jelitach,  pod warunkiem odpowiedniej ilości właściwej flory bakteryjnej.
Proces ten sprzyja w problemie z dłuższym brakiem apetytu (po stosowaniu kuracji antybiotykami, lekami lub po chemioterapii), również wspomaga odchudzanie organizmu bez ryzyka "zagłodzenia go" poprzez drastyczne diety.

Bogactwo w tlenek azotu, ogrom białek roślinnych oraz naturalną witaminę C jakie zawiera Polinesian Noni, prawdopodobnie sprawia, iż nasz organizm również może uczestniczyć w podobnym procesie. Należy pamiętać o równowadze, jaka musi zachodzić między białkiem, a witaminą C: na każdy gram białka -  1 gram naturalnej witaminy C (np. C1000). Jeżeli nie ma równowagi w tym kierunku, zostanie przyswojone tylko tyle białka, na ile starcza witaminy C w organizmie. Pozostała część białka gnije i idzie na pokarm patogennej mikroflory.

Z Polinesian Noni nie mamy takiego problemu, gdyż zawarte w niej naturalne (nie pasteryzowane) składniki: białka, witaminy oraz wiele innych,  znajdują się tam w idealnie wystarczającej ilości do tego, aby skutecznie zapobiegać wszelkim naszym dolegliwościom i patologiom. 

1   2    3    4

Wyślij link do Noni znajomemu/znajomej